Left Ga door met winkelen
Jouw order

Er zijn geen producten in je winkelmandje.

Ook interessant:
€2395
€2995
Promotion
Read more
Vitamine C blog Sylvia Platjouw Skinfaves

Vitamine C voor je huid: Smeren of consumeren? Een musthave voor je beautyroutine

door Sylvia Platjouw

Een egale en stevige huid met vitamine C.

L-ascorbinezuur

Vitamine C smeren in plaats van consumeren? Helemaal geen slecht idee want onderzoekers hebben ontdekt dat je huid veel meer profiteert van de voordelen. En dat zijn er nog al wat. But first things first: vitamine C in cosmetica, wat is het eigenlijk? Vitamine C, ook bekend als L-ascorbinezuur, is een in water oplosbaar en actief ingrediënt dat aan huidverzorgingsproducten wordt toegevoegd. Het werkt als een krachtig antioxidant en neutraliseert zo vrije radicalen die schade aan de huid kunnen veroorzaken.

 

Voordeel: het stimuleert de collageenproductie

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van collageen in het lichaam. Collageen, een eiwitvezel, is de bouwsteen van huid, haar en spieren. Het zorgt ervoor dat onze huid er fris en glad uitziet. Collageen is zeg maar een matrasje onder onze huid: het geeft ondersteuning en structuur. Naarmate we ouder worden, vertraagt de productie van collageen, wat kan leiden tot een slappere huid en rimpels. Wanneer je vitamine C aanbrengt, kan het de aanmaak van collageen stimuleren. Dit zorgt voor een steviger en gladdere huid en vermindert tekenen van veroudering.

 

Voordeel: het gaat pigmentvlekken tegen

De ontwikkeling van donkere vlekken op de huid wordt meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling aan UV-stralen. Hoewel onschadelijk, kunnen vlekjes je ouder doen lijken dan je bent. Vitamine C remt de productie van het enzym tyrosinase dat de aanmaak van pigment stimuleert.

 

Voordeel: een mooie glow

Naast het vervagen van pigmentvlekken, helpt vitamine C om het huidoppervlak gladder en egaler te maken. Dat komt omdat het ook een ontstekingsremmende werking heeft en roodheid tegengaat. De huidcellen krijgen nieuwe energie en die opfrisbeurt maakt dat je huid minder dof wordt. De combinatie van glad + egaal + fris leidt vaak tot een mooie glow op de huid.